Udgivet i Skriv en kommentar

Hvorfor jeg ikke følger med i nyhederne

Photo by Olivier Guillard on Unsplash

Stort set alle nyheder handler om negative ting. Det er altid den ene ulykke efter den anden og den ene ligegyldige ting efter den anden. Det hele bliver for meget til sidst og kan være en af grundende til al den negativitet, der fylder vores hverdag. Vi bliver tvangsfodret med det.

Folk bliver næsten helt forargede, når jeg fortæller dem eller de selv finder ud af, at jeg ikke følger med i nyhederne, for man skal jo følge med i alt omkring en.

via GIPHY

Sådan begyndte det

For nogle år siden, prøvede jeg at leve et liv med en mere positiv indstilling. Et liv med glæde. Jeg tog den beslutning, at jeg ikke gad at se Donald Trumps fjæs mere. Det var sindssygt, så meget han fyldte. Ikke bare i fjernsynet, men også på de sociale medier og i almindelige samtaler. 

Først stoppede jeg med at følge alle nyhedssider på Facebook. Facebook var blevet en kilde til negativitet, men selvom jeg fik det dårligt, hver gang jeg loggede ind, kunne jeg ikke lade det være (den pokkers afhængighed!), men nu havde jeg da taget det første skridt til en bedre hverdag. Ind i mellem dukkede der stadig ting op fra nyhedssiderne, når venner delte opslagene. Heldigvis fandt jeg ud af, at man kunne blokere alle opslag fra specifikke facebooksider – også dem der blev delt af vennerne – så i dag er min Facebook nyhedsfri. Medmindre folk skriver det som et almindeligt opslag. Den nød har jeg endnu ikke knækket.

Men jeg var ikke fri endnu. Jeg stoppede med at se almindeligt TV og skiftede over til Netflix. Egentlig var det ikke et bevidst valg, det skete bare, da Netflix havde flere og bedre serier og film end dem i TV.

Jeg læser aldrig og har aldrig læst avis, så det problem var hurtigt løst, kan man sige. 

Hvorfor valgte jeg at ignorere omverdenen?

Jeg føler, at for at leve et liv i harmoni, et med gode energier, fyldt med positivitet, så må man indse, hvor ligegyldige mange af de nyheder, der findes i dag, egentlig er. Er det virkelig vigtigt at vide, hvor sur Donald Trump er over ikke at få sin mur? Er det vigtigt at vide, at din yndlingstjerne har taget 5 kilo på? Tænk over det. Hvordan gavner det din hverdag?

I løbet af årene er det gået op for mig, hvor positiv jeg er blevet og hvor meget min kreativitet er blusset op igen, fordi alt det negative “fyld” er skubbet væk. Jeg har fundet ud af, hvad jeg vil bruge mit liv på. Jeg er begyndt at læse bøger igen – en aktivitet jeg mistede, men elskede da jeg var yngre – og lærer noget nyt, som gavner mig, hver dag.

Jeg ved, at der er rigtig mange, der er uenige med mig og mener, at det er supervigtigt at vide, hvad der foregår rundt omkring i verden og hvem der er vores statsminister. Og mange “kloge” mennesker i mit liv har forsøgt at prakke mig den slags salgstaler på. Forsøgt at omvende mig igen. Forklaret mig det “fornuftige” i at følge med. Det interesserer mig bare ikke det mindste. Undskyld? Jeg har det personligt sådan, at hvis jeg virkelig interesserer mig for noget, så sætter jeg mig for at finde alt om det på Google eller læse bøger om det. 

Jeg er ikke ligeglad

Jeg forstår ærligt ikke, hvorfor det er så vigtigt at følge med i politik og samfundet. Hvad får jeg i grunden ud af at vide, at der er krig i et land flere tusinde kilometer fra mig? Hvad får jeg ud af at vide, hvem vores statsminister er? Jeg er ikke ligeglad med omverdenen, selvom det kan lyde sådan, men giv mig i det mindst en reel grund til, hvorfor jeg er nødt til at følge med i de kedelige ting. For jeg føler ikke, at jeg går glip af noget og det har jeg det rigtig fint med. Jeg har aldrig været gladere. Det man ikke ved, går man ikke glip af, som man siger.

Desuden synes jeg faktisk også, at det kan være hyggeligt at sidde sammen med venner eller familie og få nyheder at vide gennem dem. Så lærer de mig noget nyt og vi får noget at snakke om, fordi mine synspunkter på sagen er helt friske. Hvis en nyhed er spændende nok, så får jeg den nok at vide på en eller anden måde og det er fint med mig.

Så til alle jer, der har prøvet at overtale mig til at følge med i nyhederne, her fik I en dybere forklaring på, hvorfor jeg ikke gør det.

Niklas H-L


FÅ BESKED OM NYE BLOGINDLÆG

Vær den første til at modtage nyheder, tips og andet god læsning.

Advertisements

Kommenter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.