Udgivet i Skriv en kommentar

15 ting du kan bruge en bog til: Guiden du ikke vidste, du havde brug for

Photo by Nathan Bingle on Unsplash

De er over alt. Butikkerne har dem. Bibliotekerne har dem. Skoler har dem. Du har dem. Dine venner ejer dem nok også. De findes i alle mulige former og størrelser. Du ved sikkert, hvad jeg snakker om. Ja, nemlig… Bøger. Men hvordan bruger man dem egentlig?

Hvis du ikke ved det, så er du kommet til det rette sted. Jeg har samlet en liste over 15 måder, du kan bruge en bog.

via GIPHY

Hvordan bruger man så en bog?

1. Hader du bare træer? Altså, virkelig hader! Tag en bunke bøger med ud i skoven og vis dem til træerne. Gør dig klar til at grine nedladende og hævngerrig.

2. Du har inviteret gæster til en grillfest og har lovet dem byens bedste burgerbøffer, men du ejer ikke noget, der kan gøre dem helt perfekte flade. Gæsterne er her om 5 minutter og de må for guds skyld ikke se de runde hakkebøffer. Find hurtigt en bog (evt. opskriftbogen, hvis du brugte sådan en) og tæsk bøfferne flade, som prøvede du at dræbe dem igen.

3. Den samme grillfest. Du opdager lige pludselig, at du mangler kul. Det er en virkelig dårlig planlagt grillfest, det her. Gå gennem reolen af bøger og brænd dem du ikke læser alligevel. Læser du kun e-bøger, hvad laver du så her? Skynd dig for helvede at købe kul! Denne guide kan ikke redde dig nu!

4. Grillfesten igen. Kullet er skaffet, så langt så godt. Men, hvad fanden, du har jo ingen paletkniv. (Jeg begynder at undre mig over, hvordan du lærte at lave de burgerbøffer) Hvis du åbner bogen op på forsiden eller bagsiden, kan du sagtens bruge den som bøfvender. Bare pas på, der ikke går ild i den. Ingen må opdage, hvor dårlig forberedt du er.

5. Du har haft en ven overnattende, han har lånt dit bad og har fandme efterladt sine stinkende, bremsespor-snavsede, hullede underbukser på dit badeværelsesgulv. Du kan ikke konfrontere ham med det, for han er taget hjem efter en ellers hyggelig morgenmad med røræg og bacon. Du vil ikke bruge din pølsetang, men får øje på den bog han gav dig. Straf den bog (for det er næsten som at straffe ham) ved at bruge den som tang i stedet for. Og smid så de klamme underbukser ud!

via GIPHY

6. En edderkop kravler over dit gulv i håb om at bygge net bag din seng helt ubemærket. Find din tungeste bog og slip den lige over edderkoppen.

7. Har du glemt at slukke lyset og orker ikke at rejse dig fra sengen? Hvis du har et godt måløje, kaster du simpelthen bare bogen over på kontakten.

8. Er du ikke en god kaster? Så er der ikke andet at gøre end at ligge bogen henover øjnene.

9. Du har altid ønsket at være højere. Med 8 lige store bøger sætter du 4 under hver fod med gaffatape og på intet mindre end et øjeblik er du blevet 10 cm højere og kan stolt gå ud i verden og snuse til de nyere luftlag. Men tag et skridt ad gangen, indtil du har vænnet dig til den tyndere luft.

10. Vinduet står åben. Alle de vigtige papirer flyver rundt i lokalet som en flok sommerfugle. Mas dem sammen med en bog (eller to for at vise dem, hvem der bestemmer).

11. Du har placeret computeren for tæt på vinduet og solen skinner ind i skærmen. Med en stor bog kan du folde den ud og bruge den som en skyggende væg. Hvis du kun har små bøger, holder du dem i hånden i den perfekte vinkel.

12. Dit bord vipper, hvad gør du? Find en tynd bog og stik den ind under det korte bordben. Nu kan du nyde en god middag på dit urokkelige bord.

13. Mangler du et legehus? Saml alle de bøger du kan og brug dem som byggeklodser (Her skal du bruge MANGE bøger).

14. Øv… Ikea har kun de der grimme reoler tilbage uden samlevejledning, men du har brug for en reol NU! En reol er noget af det vigtigste i dit liv lige nu. Et trick er at låne så mange bøger som muligt på biblioteket og konstruere en midlertidig reol. Så har du i det mindste en måned til at finde en rigtig reol, medmindre du genlåner bøgerne.

15. Stormen rev et kæmpe hul i taget igår og du har ikke råd til at få lagt nyt. I hvert fald ikke før i næste måned. Det du gør er, at du tager så mange bøger, du kan finde. Med lidt lim og gaffatape er de nemme at sætte sammen for at danne den perfekte lapning. Nu er det bare med at krydse fingrer for, at vejrguderne ikke bliver sure.

Hvis du har flere idéer, så skriv dem endelig i kommentarfeltet. Jeg er spændt på at se alle dine forslag.

Niklas H-L


FÅ BESKED OM NYE BLOGINDLÆG OG TIPS

Modtag mit nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående.

Advertisements

Kommenter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.